PASS, FORSIKRING OG VALUTA

Vi har tenkt oss til Romania for første gang. Vanlige formelle regler for innreise gjelder siden Romania er et EU – land? TOM EINAR | OSLO


ROMANIAPOSTEN: Romania er medlem i EU og EØS, men ikke Schengen. Så vanlige regler gjelder:

- Norsk pass er det eneste gangbare id-dokument for norske statsborgere under reise i Romania. Passet må være gyldig minst seks måneder etter returdato til Norge.
- Selv om Norge og Romania begge er medlemmer i EØS og man er sikret behandling ved nødstilfeller gjennom en tosidig trygdeavtale, anbefaler vi alle å ha en god kombinert forsikring for reisen. Helårsforsikringer må dokumenteres med en kopi av polisen hvis en slik forsikring dekker en hel familie f.eks.
- Ingen spesielle vaksiner er påkrevd for reiser til Romania. Personer som bruker spesielle medisiner eller medikamenter under reisen ha en dokumentasjon på engelsk fra sin lege hvis disse brukes under reisen.
- I Romania er det flust med automater overalt. Det er mer lønnsomt å ta ut kontanter direkte via kort på disse automatene enn å veksle inn EURO eller NOK i banker eller vekslingskontor. Selv om en del priser i Romania er oppgitt i EURO er dette bare en prisindikator. Alle betalinger skjer i Romanias egen valuta RON eller LEI som er valutaens lokale navn.

OM INNLEGG HER

Hvis ikke annet ønskes, angir vi bare fornavnet på innsenderen. Dere kan skrive på skandinaviske språk, rumensk eller engelsk. Rumenske innlegg oversettes i så fall. Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkorte innlegg. Spørsmål og meninger er også velkomne i tillegg til kommentarer og info dere måtte ha. | RED

CORVIN CASTLE | ROMANIA

CORVIN CASTLE | ROMANIA

BESØK ROMANIA

BESØK ROMANIA
Reisebyrå i Oslo dedikert Romania