KJØP AV LEILIGHET I BUCURESTI

Image result for holiday flat + gif

SPØRSMÅL: Jeg er interessert å vite om muligheter for å kjøpe en liten leilighet i Bucuresti for ferieopphold. Hva bør man ta høyde for? Hva bør man tenke på? Hva er ca pris på en to-roms leilightet? – SVEIN | OSLO

SVAR:  Vi er ikke i bransjen eller er spesialister, men etter flere år i Romania kan vi si dette:

  • Prisene i Bucuresti varierer fra sektor til sektor, og det er seks av dem. I sektor 3 er vanlige priser for to rom og grei standard fra 450000 - 50000 euro og oppover. Du kan i andre sektorer finne lavere og høyere prisklasser.Selv om prisene oppgis i euro, betaler man i lei | RON. Derfor er det lurt å sjekke valutakurser når det nærmer seg betaling. Pt er det store variasjoner i kursen.
  • Prisene i Bucuresti er de høyeste i Romania - sammen med Cluj Napoca. Men tilbudene er mange og man kan prute med eieren ved raske avgjørelser.
  • Du bør i første omgang ta kontakt med et eindomsfirma - som også har tjenester på engelsk -  som kan sjekke at alle dokumenter og eierforhold er korrekte. Fra visninger til endelig kontrakt skrives eventuelt
  • Leiligheter i Bucuresti har månedlige avgifter til blokkens fellesutgifter, vann, strøm, gass - og du må tenke på hvordan dette skal betales når du ikke er i leiligheten. Og samtidig sikre deg at du ikke betaler for mye eller for lite. Har du noen personlige venner i byen, er dette den beste sikringen. Hver blokk har "presidente de scara" som sørger for at beboerne betaler, men ikke alle er like seriøse eller behandler alle likt for å si det sånn. Er du ofte i Bucuresti er ikke dette noe problem. Går det to - tre måneder mellom hver gang eller mer - må du løse dette praktisk.
  • Gamle leiligheter i Bucuresti KAN være plassert i jordskjelvusikre bygninger. Disse leilighetene er billige, men ikke å anbefale. Alle blokker skal ha jordskjelvanalyser for sikkerhet - klarerte eller ikke.
  • Prisen på leiligheter finner du på sidene www.olx.ro og www.storia.ro - som eksempel | https://www.olx.ro/imobiliare/bucuresti/ | og https://www.storia.ro/vanzare/bucuresti/?search%5Bdescription%5D=1&search%5Bdist%5D=0

Vi kjenner flere nordmenn og svensker som har kjøpt leiligheter i Romania, i Cluj, Bucuresti, Constanta og Braila. Tilbakemeldingene er varierte og det avhenger mye av hvor ofte man er i leiligheten . Mange som er sjelden i Romania har brukt leiligheten til utleie og tjener dermed penger på dette - andre har solgt pga praktiske problemer og lite bruk.

Hvis du trenger tolk eller hjelp, kan du spørre Cristian som eier reisebyrået VISITROMANIA.no i Oslo. Email: kontakt@visitromania.no  Han driver innen turisme, men mot et lite honoroar kan han sikkert hjelpe deg konkret med kontakter i Bucuresti, finne firma etc. Bare vær veldig konkret mht priser, tidsplan, budsjett - og gi alltid tilbakemeldinger når han har svart på dine henvendelser uansett aksept eller ikke fra din side.

OM INNLEGG HER

Hvis ikke annet ønskes, angir vi bare fornavnet på innsenderen. Dere kan skrive på skandinaviske språk, rumensk eller engelsk. Rumenske innlegg oversettes i så fall. Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkorte innlegg. Spørsmål og meninger er også velkomne i tillegg til kommentarer og info dere måtte ha. | RED

CORVIN CASTLE | ROMANIA

CORVIN CASTLE | ROMANIA

BESØK ROMANIA

BESØK ROMANIA
Reisebyrå i Oslo dedikert Romania