Raskere med vaksinering i Romania enn i Norge?

Hei! – Hvorfor går det raskere med vaksineringen i Romania enn i Norge?Vi leser nyhetsoppdateringene dere har ofte og ser at det siste døgnet i dag 22.januar var vaksinert over 39000. Det imponerer egentlig.

Tone | Nesodden.

Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Svar: Romania er på plass nr 6 i EU når det gjelder effektiv vaksinering -  viste statistikken den andre uka i januar. Vi kjenne ikke tempoet i Norge, men det er som du sier vaksinert 39712 siste døgnet.( 22-01-2021) -  Dersom vi sier at det er 125 dager igjen til 1 juni vil over 4,87 millioner rumenere bli vaksinert før sommeren – med dette tempoet.

Målet fra kampanjelederne side er 30000 vaksinerte pr døgn og 11 millioner vaksinerte før 1 september. De sier at det verste som kan bremse dette er reduserte leveringer av vaksine fra EU sentralt.

Vaksineringen i Romania er organisert i sin helhet fra sentralt hold. Kommuner og lokale myndigheter må rette seg etter det den nasjonale ledelsen bestemmer fra A til Z. Til og med helseministeren kommer i andre rekke når det gjelder organiseringen av vaksineringen.

Lederen er en lege som samtidig er oberst i hæren. Det militære og militære sykehus er også involvert. Romania har også en nasjonal webside som tross startproblemer organiserer vaksineringen på en raskere måte enn på alternative måter. | RED .

OM INNLEGG HER

Hvis ikke annet ønskes, angir vi bare fornavnet på innsenderen. Dere kan skrive på skandinaviske språk, rumensk eller engelsk. Rumenske innlegg oversettes i så fall. Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkorte innlegg. Spørsmål og meninger er også velkomne i tillegg til kommentarer og info dere måtte ha. | RED

CORVIN CASTLE | ROMANIA

CORVIN CASTLE | ROMANIA

BESØK ROMANIA

BESØK ROMANIA
Reisebyrå i Oslo dedikert Romania