Hvordan er det med direktefly Norge – Romania i 2023?

Hei! Vi har flere ganger reist med BLUE AIR til Romania fra Gardermoen de siste årene, men nå er dette selskapet konkurs? - Er det andre alternativer fra Oslo? Hva med fly til Constanta fra Norge?

Veronica | Lillehammer

SVAR:


Hva som skjer med Blue Air–rutene mellom Norge og Romania er pt. uklart. Selskapet er i praksis konkurs - men den rumenske staten har kjøpt opp 75% av aksjene for å redde virksomheten. Dette ble kjent i desember 2022 og den aktuelle ledelsen i selskapet sa da at det vil ta litt tid for alle formaliteter er på plass.De hevdet også at de hadde amerikanske investorer som ville overta. Men som sagt: Uklart p.t.

NORWEGIAN åpner direkterute mellom Gardermoen og Otopeni i Bucuresti fra den 23.juni. - Vi har søkt tilfeldig på esky og funnet disse tidene og prisene retur i juli. Meget akseptabelt:

Image

Ellers fortsetter WIZZ AIR sine direkteruter mellom Torp og Bucuresti som de siste årene. Så i skrivende stund vil det altså i 2023 være to direkteruter Norge – Romania, Wizz Air og Norwegian.

Det er fortsatt ingen direkteruter eller charterfly mellom Norge og Constanta som i gode gamle dager på 90-tallet. I sommer vil det bli åpnet flere direkteruter fra flere rumenske flyplasser til flyplassen i Constanta, men er til liten nytte for folk som vil direkte med fly Oslo – Constanta.

Så vil du til den rumenske Svartehavskysten tar du direktefly til Bucuresti – og  tog, buss, mini-flybuss eller leiebil til kysten.  Har du forhåndsbestilt hotell på kysten kan disse også hente mot avtale på forhånd og avtalt godtgjørelse. Mer om dette på siden vår https://denrumenskeriviera.blogspot.com/

Ellers kan du skrive til oss på romaniaposten@gmail.com med konkrete spørsmål om dette.

OM INNLEGG HER

Hvis ikke annet ønskes, angir vi bare fornavnet på innsenderen. Dere kan skrive på skandinaviske språk, rumensk eller engelsk. Rumenske innlegg oversettes i så fall. Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkorte innlegg. Spørsmål og meninger er også velkomne i tillegg til kommentarer og info dere måtte ha. | RED

CORVIN CASTLE | ROMANIA

CORVIN CASTLE | ROMANIA

BESØK ROMANIA

BESØK ROMANIA
Reisebyrå i Oslo dedikert Romania